Ce fac pentru a schimba asta?

Informatia despre detoxifiere care ajunge catre public prin intermediul media si online, este de cele mai multe ori un pic confuza. Adevarata detoxifiere nu este doar o curatire si nu este pentru oricine. Detoxifierea adevarata se realizeaza in urma unui screening, dupa ce se stabileste nivelul de toxicitate.
Un program de detoxifiere are ca scop detoxifierea ficatului si a sistemului limfatic. Se aseamana cu a face ordine in casa si a pune toate lucrurile la locul lor.
Pe scurt, trebuie sa dam o pauza ficatului. Daca ficatul tau este toxic, nu poate detoxifia sangele care il strabate. Astfel incat toxinele sunt recirculate in organism, creand un mediu toxic.
Acum ca am clarificat ce este detoxifierea, este foarte important sa intelegem exact ce sunt toxinele, simptomele si problemele cauzate.
Vrem sau nu sa recunoastem, suntem in permanenta expunere cu un mediu toxic, toxinele care se gasesc in mancarea procesata, in ambalaje, textile, produse plastice si alte produse cu care interactionam zilnic.
Expunerea initiala a inceput chiar din pantecul matern. Ca rezultat, intrebarea nu este daca suntem toxici, ci cat de toxici.
Tipurile de toxine gasite in sangele cordonului ombilical, in sangele si urina majoritatii oamenilor, sunt in proportii socante. Aceste toxine includ pesticide , chimicale din vopseluri, zeci de materiale ignifuge, deseuri de la arderea carbunelui, benzinei,etc.
Majoritatea acestor toxine sunt cunoscute ca generatoare de cancer, si foarte daunatoare pentru creier si sistemul nervos; cauzand defecte din nastere si o dezvoltare anormala a fetusului in testele cu animale.
Un chestionar al simptomelor este folosit sa determine daca un program de detoxifiere este necesar sau nu, deasemeni pentru a inregistra progresul in timpul si dupa program.

Simptomele unui exces de toxine acumulate in organism cuprind:

  • Oboseala si sistem imunitar scazut – corpul omenesc este minunat, insa oboseala este un semn ca multe procese interne sunt intr-un total dezechilibru si ca transferul energetic a fost intrerupt sau este ineficient. Suprasolicitarea rezultata de anumite procese de detoxifiere a sangelui prin ficat, de lupta impotriva infectiilor, conduce la o absorbtie ineficienta de nutrieti, care are ca rezultat oboseala.
  • Transpiratia excesiva (constanta) – Pielea are ca prim rol detoxifierea, similar cu aerul conditionat. Transpiratia este menita sa indeparteze caldura si sa racesca pielea. Aceasta este normala in timpul activitatilor fizice intense. Insa pentru un ritm cardiac normal, atunci cand organismul este toxic, acesta va folosi transpiratia pentru detoxifiere
  • Limba – este un martor rapid al toxicitatii organismului. Verifica limba imediat dupa trezire. Un strat alb denunta un ficat suprasolicitat si care supraproceseaza.
  • Acneea – pielea fiind un organ, calitatea ei este in stransa legatura cu nivelul de hidratate, sanatate si elasticitate celulara. Daca avem un corp toxic, acest lucru va fi reflectat prin piele. Acneea, in special cea post-pubertate este un semn al unui dezechilibru hormonal cauzat de toxicitate, prin care organismul incearca sa elimine elementele non-organice.
  • Grasimea incapatanata – ficatul nu este doar organul principal al detoxifierii, dar arde si grasimea. Cand ficatul este suprasolicitat, nu mai poate realiza acest lucru cu succes. De aceea, obezitatea este un semn vizual important ca ficatul tau a cedat in a-si mai face datoria pentru sarcina sa secundara.
  • Inflamatii si dureri musculare – inflamarea este modalitatea corpului de a reactiona la agresiune. Daca articulatiile sunt in permanenta inflamate, inseamna ca ai un corp slabit de toxine care se lupta constant.
  • Retentia constanta de apa – cauzata de o reactie alergica, sau de consumul de substante toxice precum sarea sau glutenul.
  • Depresia
  • Durerile de cap – constante si inexplicabile, pot fi semn al intoxicatiei care afecteaza creierul, inflamandu-l.

Echipa Centrului Fericirii.