Te-ai hotarat ca trebuie sa faci o schimbare in felul cum arati si cum te simti! Ai luat importanta decizie de a scadea in greutate! Ar trebui sa stii ca primul obstacol este propriul metabolism: un metabolism lentfavorizeaza ingrasarea, chiar daca mancam putin, in schimb un metabolism accelerat ne ajuta sa scapam de kilograme fara efort, sa functionam mai bine si sa avem mai multa vitalitate.

5 Tips&Tricks pentra a da un boost metabolismului tau

1.Fa sport in reprize scurte

Un raport elaborat deInstitute for Health Metrics and Evaluationdin cadrul Universităţii Washington arată că deşi un număr tot mai mare de americani afirmă că sunt activi, acest lucru nu a avut un impact asupra „epidemiei de obezitate” ce afectează peste o treime din adulţii americani.

Se stie ca sportul accelereaza metabolismul prin faptul ca activeaza muschii care sunt mari consumatori de energie. Cu cat facem exercitii mai intense, muschii au nevoie de mai multa energie ca sa faca efortul cerut. Daca efectuam reprize scurte dar intense , de fiecare data ii vom da un impuls metabolismului nostru si astfel ardem mai multa energie din mancarea pe care o consumam. Partea buna este ca nu e nevoie sa exersezi multe minute: 20-30 de minute e suficient.

Iti recomandam sa incerci antrenamentele sportive EMS special concepute impreuna cu un personal-trainer. Pe parcursul programului de 20 de minute, cat vei efectua impreuna cu trainerul personal exercitii specifice programului tau, vor fi stimulate simultan toate cele 9 grupe mari de muschi. Aceasta combinatie de exercitii fizice si stimularea musculaturii folosind stimuli electrici face ca cele 20 de minute de antrenament sa fie echivalente cu 5-6 ore de antrenament la sala de fitness!

Studiile facute de catre Institutul de EMS arata ca in timpul antrenamentului se consuma intre 400 si 600 de calorii, dar timp de 24-48 de ore (in functie de intensitatea antrenamentului) se consuma inca 1500-2000 de calorii. Corpul tau se va transforma intr-o masina de ars calorii.

2. Bea cei verde si cafea

Iti recomandam sa le bei reci! Cele doua substante continute de aceste 2 bauturi: cafeina si teina ajuta la accelerarea metabolismului. Daca le bei cu gheata sau macar reci, corpul face un efort suplimentar sa creasca temperatura, ceea ce creste o data in plus metabolismul. Nu exagera totusi 1-2 cafele slabe si/sau 1-2 ceaiuri verzi pe zi sunt suficiente.

3. Mananca alimente bogate in Omega 3

Acizii grasi omega-3 stimuleaza in corp activitatea enzimelor care contribuie la digerarea grasimilor si care previn ingrasarea.Cauta sa ai in alimentatie omega-3 naturala din peste, din nuci si din semintele de in, de chia si de canepa.

4.Nu evita condimentele iuti

Ardeiul iute, piperul cayene sunt bogate in capsaicina, o substanta activa care iti va ajuta corpul sa consume mai multa energie. Te sfatuim sa le consumi insa cu moderatie pentru a nu avea probleme cu stomacul.

5. Tempereaza stresul

Cand suntem stresati si in corp se declanseaza semnalul „lupta sau fugi”, sunt incetinite toate functiile corpului care nu ne ajuta sa luptam cu potentialii dusmani sau sa fugim de pericol. Printre acestea si digestia si metabolismul. De aceea nu este bine sa mancam cand suntem stresati, obositi sau suparati. Pentru ca sunt si situatii stresante pe care nu putem sa le controlam, este bine sa invatam sa ne reducem nivelul stresului pentru a nu avea parte de efectele lui pe termen lung si a nu ne scadea rata metabolismului.

Iti propunem sa incluzi in rutina ta saptamanala cel putin un masaj de relaxare. Problemele tale vor fi tot acolo si vor astepta sa le solutionezi, dar cu siguranta vei gasi soluti mult mai repede si mai usor.

Suse de inspiratie: Doctor Oz,Wiki How