Florina Onețiu este un comunicator înnăscut, însumând o experiență de 15 ani în acest domeniu. Pasionată de oameni și experiențe noi, Florina a urmat cursurile facultății de drept în Timișoara, perioadă în care a început să lucreze ca entry-level în domeniul de PR și advertising, fiind fascinată de frumusețea comunicării și de potențialul acestor domenii. Așa că, după facultate, ea a luat drumul Bucureștiului pentru a-și începe o carieră în domeniul comunicării. în prima parte a carierei a lucrat ca PR, organizator de evenimente și manager de marketing și comunicare, iar apoi si-a testat abilitățile antreprenoriale, prin începerea unor business-uri personale.
Urmărind întotdeauna evoluția personală, Florina a virat încet-încet către zona de dezvoltare personală, începând încă din anul 2008 să participe ca speaker la evenimente caritabile, de business, sociale. Tot în această perioadă, s-a format ca trainer, apoi a devenit coach și a făcut și studii de psihologie.
În anul 2011, Florina pune bazele Fundației Life Care, fundație care ajută oamenii să-și urmeze potențialul, având la bază un trai organic. începe un proiect dedicat adolescenților, denumit BIO Camp, prima tabără de sănătate și dezvoltare personală dedicată adolescenților. Tot în anul 2011, Florina dă startul unei serii de evenimente și workshop-uri proprii pentru dezvoltare personală, dedicate femeilor, punând bazele unui proiect inovativ: “Academia Femeilor”, ce se inaugurează în anul 2012.
În anul 2012 Florina se întoarce în București pentru a consolida fundația “Academia Femeilor” prin diverse proiecte: TV (Rubrica “Da! și eu pot”-Kanal D), Programul de Training “Pay it forward”, promovarea și susținerea egalității de șanse, lansarea turneului național “Da! și eu pot!”, dedicat întrajutorării și promovării femeilor, în 12 orașe din România, publicarea primei sale culegeri de texte “Da! și eu pot!”, programul de transformare integrativa “Devino zeița vieții tale”.
În 2015, Florina fondează proiectul “Centrul Fericirii” dedicat transformării integrative a oamenilor. Până la momentul actual, în România, sunt deschise 5 centre care ajută oamenii să fie mai fericiți.
Florina este în continuare membru în board-ul companiei Life Care și își continuă activitățile de comunicare (de brand, training organizațional, consultanță, strategii), coaching ( individual și în grupuri de coaching) și antreprenoriat social.