Din exterior, pare foarte similar cu baletul, dar nu este nici pe departe. Exercitiile de Barré se bazeaza în primul rând pe rezistenta opusa de greutatea propriului corp, iar miscarile întaresc continuu stabilitatea si echilibrul corporal, astfel încât scopul este obtinerea unui corp de dansatoare, puternic, bine denit si gratios.


Beneficii?


1. Un antrenament intens, delicat cu încheieturile. Miscarile controlate la maxim, cu raza mica de miscare din cadrul antrenamentelor de barre, reduc presiunea exercitata asupra incheieturilor, tendoanelor, ligamentelor si coloanei vertebrale. Rezultatul este un organism realiniat, reechilibrat si care functioneaza mai eficient in conditii de siguranta, o posturalitate mai inalta si supla.
2. Nu este necesara experienta. Totul are un inceput, iar in timpul claselor de Barre recunosc usor provocarile fiecaruia astfel incat cu o tehnica buna si perseverenta, depasim impreuna orice obstacol. Daca esti ingrijorata ca nu ai experienta in dans sau ca nu vei tine ritmul, poti conta in permanenta pe suportul meu. Si tine minte, orice persoana poate depasi momentele de la inceput cu putin ajutor, fara sa afecteze antrenamentul celorlalti participanti. Intotdeauna sa iti masori progresul comparativ cu tine, nu cu cel de langa tine!
3. Un antrenament total, complet, in care lucrezi intens musculatura din cap pana in picioare. Dupa fiecare clasa satisfacator de extenuanta, iti vei simti corpul complet antrenat. Te vei simti cu adevarat complet invigorata. Vei asista la ridicarea muschilor fesieri, tonifierea coapselor, aplatizarea abdomenului si sculptarea bratelor.
4. Antreneaza musculatura pâna la epuizare prin pulsatii continue de impact scazut, dar de intensitate ridicata. Miscarile tipice de barre cu raza scurta, repetari multiple si pulsatii, cunoscute si sub denumirea de izometrice, sunt concepute sa oboseasca musculatura pana la extenuare. Accepta “tremuraturile”, sunt total naturale si inseamna ca ti-ai extenuat muschiul, fortandu-l sa se tonifice.
5. Un antrenament adaptabil pentru orice vârsta, tip de personalitate, nivel de fitness si probleme medicale. Frumusetea claselor de Barre este ca toata lumea se antreneaza prin miscari mici si pot amplifica sau limita raza de miscare in functie de capacitatea individuala. Exercitiile pot fi modificate in functie de nivelul de fitness, de starea de graviditate sau de anumite suferinte fizice, deasemeni ele pot fi amplificate daca esti o persoana cu nivel de fitness avansat si cauti o provocare.
6. Creste mobilitatea, densitatea musculara si osoasa, revigoreaza metabolismul. Prin stretching controlat, rezulta unul dintre cele mai mari beneficii ale barre-ului, o raza de miscare mult imbunatatita. Cateodata oamenii sunt flexibili, dar nu sunt puternici, sau sunt puternici si nu sunt flexibili, fie stau confortabili intr-o anumita pozitie, fie sunt rigizi ca o placa. Clasele de barre dezvolta ambele aspecte, astfel ca dobandind flexibilitate si rezistenta, te poti bucura de o viata activa pentru mult timp, fara sa ai grija accidentarilor.
7. Nu te vei plictisi niciodata, întotdeauna plin de energie pozitiva, buna dispozitie si elemente noi. Vei realiza ca timpul trece groaznic de rapid, tempo-ul accelerat al exercitiilor si varietatea lor, ritmul muzical, coregrafiile care se schimba in permanenta si mediul inspirational iti trezeste senzatii noi de fiecare data.
8. Pierde în greutate si în centimetri, îmbunatateste tonusul cardiovascular, postura, rezistenta si forta. Antrenamentul de barre pune accentul pe grupele musculare mari din corp, Gluteus-ul si Cvadricepsii si Bicepsii Femurali. Cu fiecare clasa de barre, vei construi fibra musculara si iti vei stimula metabolismul, producand mai multa energie si consum caloric. Poate chiar mai important ca simpla pierdere in greutate, este ca barre-ul te ajuta sa pierzi in centimetri acolo unde este necesar si sa remodelezi partile corpului netonifiate, ducand la o aparitie vizuala mai inalta si supla. Daca asociezi antrenamentul si cu o dieta sanatoasa, vei avea rezultate si mai bune. Pentru mai multe informatii referitoare la o dieta sanatoasa si nutretie genetica te invitam la Centrul Fericirii sa discutii cu specialistii nostrii.
9. O arie de miscare si anduranta mult mai mare comparativ cu alte activitati sportive. Clasele de barre targeteaza grupe musculare neglijate din diverse motive in alte antrenamente. De exemplu, schiorii vor observa o imbunatatire a aliniamentului genunchiului, a echilibrului prin solicitarea Cvadricepsilor si Bicepsilor Femurali. Daca joci golf sau tenis, vei experimenta o deshidere a soldurilor mai mare , permitand o mai buna miscare laterala. Alergatorii obtin o crestere a rezistentei la nivelul articulatiilor si astfel reduc impactul din timpul alergarilor.
10. Rezultate rapide. În scurt timp corpul tau va reflecta rezultatele acestui antrenament intens, la o participare de 2-4 ori pe saptamâna, vei observa schimbari în mai putin de o luna. Schimbarile includ o postura imbunatatita, coapse mai suple, brate cizelate, un spate remodelat, un abdomen mai plat si un posterior mai ridicat. Clasele de Barre sunt incredibil de eficiente in transformarea asa ziselor zone probleme, in special pentru femei.
Asadar, esti gata pentru o remodelare serioasa?

Echipa Centrului Fericirii.