Daca in prezent, astepti un bebelus sau ai in plan in viitorul apropiat, felicitări!

Maternitatea este o călătorie absolut uimitoare, plina de provocări și de bucuri. Având un corp sanatos poti treace mult mai usor prin schimbarile celor nouă luni.

Practicarea Barre-ului pe tot parcursul sarcinii poate fi un mod minunat de a a-ti menține nivelul de fitness și energie de-a lungul celor trei trimestre!

În timpul sarcinii:

Antrenamentul Barre intareste muschii de baza, asadar iti echipezi corpul pentru a face față mai bine presiunii cauzate de greutatea copilului în creștere.

O musculatura deszvoltata reduce durerile de spate, prin antrenarea celor mai profunde straturi de mușchi de bază, responsabili de stabilizarea spatelui și pelvisului tău.

Exercitiile de Pilates ajuta la consolidarea centurii pelvine, responsabila de a sprijinii intestinul, vezica urinara si uterul atunci cand copilul creste si se misca in jos.

Ajută la îmbunătățirea echilibrul. Cu schimburile de greutate corporală și schimbarile hormonale, soldul tau se poate dizloca usor. Exercitiile de Pilates și Barre te pot ajuta să it stabilizezi echilibrul de baza.

Te învață să vte relaxezi și să iti controlezi respirația, un aspect foarte important pentru sarcina si travaliu.

Un alt avantaj este mentinerea unei greutati sanatoasa pe tot parcursul sarcinii.

Exercitiile regulate și endorfinele te pot ajuta sa ai o atitudine pozitiva fata de cresterea in greutate datorata sarcinii.

Precautii in trimestrul I:

Verifica întotdeauna cu medicul care urmareste sarcina înainte de a incepe ORICE tip de exercitii in timpul sarcinii si obtine acordul lui.

Încetineste mișcările. Simte-te libera să te miști în ritmul propriu. Asculta-ti corpul.

Nu inchideti raza de miscare cand faceti exercitiile de tip stretching . Relaxarea hormonala in timpul sarcinii slăbeste ligamentele de aceea este esențial să fii atenta în timpul exerciții la stretching.

Fii rabdatoare cu exercițiile de echilibru. Cu schimbarile de greutate vei realiza ca unele exerciții sunt mai dificile pentru echilibru (foloseste-te de bara de sprijin).

Precautii in trimestrul II:

Concentreaza-te pe contractiile muschilor abdominali si muschiilor pelvieni in efectuarea exercițiului. Dacă nu se poate, limiteaza gama de mișcare.

Evita coborârea pelvisului in punctul în care zona de jos a spatelui se ridică de pe saltea (în special în timpul exercitiilor de întindere un singur picior, foarfece, ridicare posterior, criss cross).

Limiteaza intervalul de exerciții de mișcare în timpul răsucirilor. De exemplu, criss cross.

Odată ce esti în al doilea trimestru , este necesar sa folosesti elemente de recuzită pentru a menține partea superioara a corpului ridicata, astfel încât să nu te asezi culcat pe spate. Se poate folosi o patura, prosop, o rola de spuma, care se pozitioneaza intre zona umerilor si cap. Poti aduce propria pernă in cazul în care te simti mai confortabil.

Dacă aveți dubii referitor la anumite exercitii, cel mai indicat este sa nu le efectuati. Simte-te libera pentru a te odihni si pentru a-ti alege exercitiile pe care doresti sa le executi.

Spre mijlocul până la sfârșitul trimestrului al doilea de sarcina, Barre poate fi o clasa confortabila pentru tine, deoarece petreci foarte putin timp întinsa pe spate.

Precautii in trimestrul III:

Păstreaza în minte toate măsurile de precauție menționate pentru al doilea trimestru.

Adauga o pătură suplimentara pentru a crea mai multa pantă spatelui.

Scăde gama de mișcare pentru a nu jena creșterea copilului.

Ia în considerare sa te axezi mai mult pe exercitiile la bara. Dacă exercitiile din culcat pe spate sunt complet inconfortabile, este indicat sa le sariti complet. Raportat la nivelul de fitness actual, veti lucra suficient in timpul sectiunii de exercitii la bara.

Daca doresti sa participi la clasa de Barre, Centrul Fericirii organizeaza clase speciale de Barre pentru Gravide, astfel incat toate exercitiile sunt adaptate in functie de trimestrul in care te afli.

Te asteptam cu drag! Pentru inscrieri trebuie sa prezinti adeverinta de la medicul care urmareste sarcina.

Echipa Centrului Fericirii.